Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Julian Assange tévéműsort indít

2012.01.24. 18:27


Tévéműsort indít a Wikileaks szivárogtató szájt alapítója. Julian Assange új formátumú talk show-t szeretne, amiben a holnap világáról beszélget majd egyelőre meg nem nevezett meghívottakkal. A műsort a mindezidáig ismeretlen Quick Roll Productions nevű cég gyártja majd, és a tervek szerint március közepén indul az első félórás adás.

A műsor hetente egyszer, összesen tíz alkalommal kerül majd adásba. Hogy mely csatornákon, azt egyelőre nem tudni, de az előzetes szerződések alapján Assange a kábeles, műholdas és földi sugárzással együtt összesen 600 millió nézőre számít.  A Wikileaksen kedden megjelent közlemény szerint Assange vendégei kulcsfontosságú politikusok, gondolkodók és forradalmárok lesznek majd, ellentmondásos figurák, akikkel a műsorvezető elmélyült beszélgetést folytat majd.

Assange, aki egyszerre tartja magát az igazabb világ úttörőjének és a politikai elnyomás áldozatának, közleményében azt írta: „A sorozaton keresztül feltárom majd, hogy milyen lehetséges jövő vár ránk, olyan beszélgetőpartnerekkel, akik ezt a jövőt formálják. Az utópia vagy a disztópia felé tartunk vajon, és hogyan választhatjuk meg, hogy melyik úton haladunk?"