Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

A Barnes & Noble nekiment az Amazonnak

2012.02.01. 14:32

A Barnes & Noble úgy döntött, hogy nem árulja üzleteiben az Amazon által kiadott könyveket. A könyvterjesztő cég online boltjában meg lehet venni az Amazon könyveit, de a nyomtatott könyveket kitiltják. Több elemző szerint ez háborút jelent a két cég között. A hírt a Bloomberg újságírója írta meg Google Pluson, miután a Barnes & Noble szóvivője emailen tájékoztatta erről.

A Barnes & Noble azért döntött így, mert az Amazon mindig exkluzivitásra törekszik a szerzőkkel, kiadókkal és írókkal. Emiatt a Barnes & Noble kénytelen volt lemondani néhány könyv terjesztéséről. Ez aláásta az egész iparágat, vásárlók millióit akadályozta meg abban, hogy hozzájussanak a keresett könyvhöz – fogalmazott a döntést bejelentve a cég kereskedelmi vezetője, Jaime Carey. Szerinte az Amazon bebizonyította, hogy nem lenne jó partnere a Barnes & Noble-nek, és hogy a piacon továbbra is önzően lesznek jelen.

Kérdéses, hogy a Barnes & Noble lépése mennyiben befolyásolja az online eladásokat, hiszen az Amazon főleg ebből szerzi bevételeit, saját kiadású könyvek igen kicsiny részét képezik bevételeiknek. Ráadásul egy hete jelentette be az Amazon, hogy a Houghton Mifflin Harcourt terjesztőnél is megvásárolhatóak lesznek az Amazon Publishing által kiadott könyvek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek