Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

Bolthálózatot nyitna az Amazon

2012.02.07. 10:17

A világ legnagyobb online kereskedője, az Amazon meglepő lépésre készül, igazi offline üzletet nyitna néhány hónapon belül Seattle-ben. A lépéssel tesztelnék, hogy nyereséges tudna-e lenni egy kiskereskedelmi lánc. Kisebb butikokról lenne szó, ahol az Amazon Exclusives nevű saját kiadású könyveiket árusítanák, valamint a tableteket és az e-könyv-olvasókat.

Seattle az Amazon központja, a városról azt tartják, hogy fogékony a technológiákra, így tökéletes lenne egy ilyen üzlet indításához. Az biztos, hogy nem egy nagy alapterületű boltról van szó, ahol könyvek és más termékek tízezreit lehet megtalálni, de az olvasók összes modelljét meg lehetne majd venni.

A vállalat már felvette a kapcsolatot egy dizájncéggel, ami kitalálja, hogyan nézzenek ki a boltok. A megfelelő helyet is keresik már.

Ez változást jelent a cég adózásában is. Eddig nem kellett megfizetni az állami kereskedelmi adókat, mert az Amazon kizárólag online értékesített – ennek ellenére az elmúlt időkben megpróbáltak adót fizettetni az Amazonnal. Most hogy lesz üzletük, már nem tudnak kibújni az adófizetési kötelezettség alól.

Pontos időpontot nem tudni, hogy mikor nyílnak az első üzletek, de feltehetően még az év vége előtt, hogy ki tudják használni az idei karácsonyi szezont.