Twitter-rekordot hozott a Super Bowl

2012.02.07. 09:24

Rekordszámú, másodpercenként 12 223 üzenet érkezett a Twitter közösségi portálra a profi amerikaifutball-liga (NFL) bajnoki címéért vívott meccs, a Super Bowl végére: sportesemény kapcsán még soha nem érkezett egyszerre több üzenet a népszerű platformra.

A New York Giants és a New England Patriots közötti és az előbbi csapat győzelmével zárult összecsapás szünetében – amikor Madonna lépett fel – a Twitter még csak 10 245 üzenetet számlált másodpercenként. A korábbi sportrekord 7196 üzenet volt, ezt tavaly júliusban állították fel az oldal felhasználói a női labdarúgó világbajnokság döntője alatt. Azt a mérkőzést az Egyesült Államok és Japán válogatottja vívta egymással Németországban.

A Twitteren 25 088 a másodpercenkénti bejegyzések számát taglaló abszolút rekord, ezt Hajao Mijadzaki filmjének, a Laputa – Az égi palota című alkotásnak a szigetországi vetítése kapcsán jegyezték fel decemberben. Más események is megrengették már a mikroblogot, Beyoncé kislányának születése például másodpercenként több mint 9 ezer bejegyzést váltott ki.
A Twitter összesen mintegy százmillió tagja tavaly 60 milliárdnál is több üzenetet küldött a honlapra.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM