Bernát, Felícia
13 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Márciusban indul a magyar Playstation Network

2012.02.15. 17:51

A Sony online hálózatához már korábban is lehetett csatlakozni, de mivel Magyarország nem szerepelt a hivatalosan támogatott országok listáján, mostanáig csak külföldi profillal használhattuk a szolgáltatást. A Sony Computer Entertainment azonban ma bejelentette, amire Sándor Csaba, a Sony Hungária menedzsere már a Playstation Vita magyarországi premierjén is célzott: március 2-tól (vagyis röviddel a Playstation Vita európai debütálása után) a PSN Magyarországon is hivatalosan elérhető lesz.

A Playstation Networkön a felhasználók – szemben az Xbox Live-val – ingyenesen játszhattak egymás ellen. A szolgáltatás hivatalos bevezetése után ez az opció természetesen továbbra is megmarad, de a PSN-en megvásárolható tartalmakért – demókért, játékokért, kiegészítőkért –továbbra is fizetnünk kell. A bankkártyás fizetésre éppúgy lehetőség nyílik majd, mint a feltöltőkártyás vásárlásra; az ehhez szükséges PSN kártyák hatezer forintért lesznek kaphatók.

Az Xbox Live-hoz hasonlóan a PSN-en is választhatunk prémium előfizetést. A Playstation Plus - a hivatalos sajtóközlemény szerint - évente hetvenezer forint értékű játékot és online tárhelyet biztosít az előfizetőknek, valamint hozzáférést biztosít az exkluzív tartalmakhoz, és lehetőséget nyújt egyes játékok bétaverziójának tesztelésére is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!