Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
2 °C
8 °C

Már úton a tízhüvelykes Kindle Fire

2012.02.22. 10:39
000 Was4286602
Fotó: Emmanuel Dunand

Az Amazon leadta a rendeléseket a Foxconn-nak, hogy kezdjék el a tízhüvelykes Kindle Fire gyártását – hivatalosan ezt persze nem jelentették be, de a hírek erre utalnak. A nagyobb tabletet már nyár elején elkezdhetik árulni.

Már a hét hüvelyes Kindle Fire megjelenésekor voltak olyan pletykák, hogy az Amazon 2012-ben előjön egy nagyobb változattal. A DigiTimes értesülései szerint a Foxconn már megkapta a rendeléseket.

Ha igaznak bizonyul a pletyka, az Amazon megerősítheti pozícióját a tabletpiacon, ahol a Kindle Fire tabletjével már jelentős szeletet hasított ki magának. Azt is mutatja, hogy az Amazon bízik a tabletekben, pedig eddig nem sok cég mutatott fel valódi sikereket.

Az Amazon nem tett közzé adatokat, hogy eddig hány tabletet adott el, de a tavalyi decembert az eddigi legjobb ünnepi szezonnak nevezte a Kindle sorozat szempontjából, és ez ugye magába foglalja a tableteket is.

Egyes becslések szerint hatmillió Kindle Fire-t adtak el a tavalyi utolsó negyedévben, ami főleg akkor tűnik jelentősnek, ha figyelembe vesszük, hogy csak novemberben kezdték el árusítani. Összehasonlításként, az Apple ugyanebben az időszakban 15,4 millió iPadet adott el, októbertől december végéig.

A 199 dolláros ár azonban azt jelenti, hogy az Amazon áron alul adja a Kindle Fire-t. Ennek ellenére nem kell sajnálni a céget, a tabletekhez kínált tartalom bőségesen behozza a veszteséget.

A tízhüvelykes Kindle Fire már közvetlenül az Apple iPad versenytársa lesz, bár a méretén kívül mást nem tudunk róla. Tavaly novemberben arról volt szó, hogy mobilinternet is lesz a nagyobb tabletben, de erről nincsenek friss hírek.