E-kölcsönzőt nyitott a Goethe Intézet

2012.02.23. 11:44

Az olvasók német nyelvű könyveket, hangoskönyveket és folyóiratokat tölthetnek le elektronikus formában a Goethe Intézet weboldaláról. Az e-kölcsönzőben a könyveket 14 napra, a hanganyagokat és a videókat 7 napra, a magazinokat 2 napra, a napilapokat 2 órára lehet kölcsönözni. A kölcsönzési idő lejárata után az adott fájlt már nem lehet megnyitni, hosszabbításra nincs lehetőség, de újra ki lehet kölcsönözni azt.

A Goethe Intézet kínálatában szerepel egyebek mellett a két legnagyobb német napilap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Süddeutsche Zeitung, valamint a három legfontosabb német hetilap, a Der Spiegel, a Die Zeit és a Wirtschaftswoche. Az öt médium valamennyi, aktuális és régebbi számai letölthetők pdf formátumban.

Az online kölcsönző előnye, hogy a nap 24 órájában elérhetővé teszi a könyvtár digitális kínálatát. A szolgáltatásra a www.goethe.de oldalon, az "e-kölcsönzés" menüpont alatt lehet jelentkezni. A használat 2500 forint éves könyvtári tagsági díjhoz kötött. A regisztrációs kód egy év leteltével lejár, és az online űrlap kitöltésével új regisztrációs kódot kell kérni.  • Hírek
  • Hírek