Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

XVI. Benedek is twitterezik

2012.02.24. 12:50

XVI. Benedek nevét viselő Twitter-oldalt indít a Vatikán, tovább növelve a pápai állam által evangelizációs eszközként használt kommunikációs csatornák számát. @BenedictusPPXVI címmel még húsvét előtt megkezdi a twitterezést az idén 85 éves katolikus egyházfő, aki ugyan nem személyesen írja a száznegyven karakteres üzeneteket, de minden tweet a pápa beleegyezésével jelenik meg - mondta a Vatikáni Rádiónak Claudio Maria Celli érsek, a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának elnöke.

At üzenetek a katolikus egyházfő beszédeit és a vasárnapi Úrangyala imádságokat tartalmazzák. A pápai mikroblog hatnyelvű lesz, olasz, spanyol, angol, francia, német és portugál. A pápa csatlakozását az internetes világhálón a szintén Twitteren működő @pope2youVatican jelentette be rögtön példát is mutatva: XVI. Benedek nagyböjti beszédét negyven Twitter-bejegyzésben postázza, a húsvétig tartó időszakban naponta egyet.

A legelső vatikáni Twittert a news.va vatikáni hírportál indította. Twitterezik Gianfranco Ravasi bíboros, a Pápa Kultúra Tanácsának elnöke is (@CardRavasi), akinek csatornáját több mint tizenkétezren követik.

A pope2you.net honlapon található XVI. Benedek Facebook-profilja is. A pápa ugyan elismerte, hogy nem ért a modern technológiához (beszédeit és könyveit is kézzel írja, nem számítógéppel), de a neki írtakat mindig maga olvassa el.

A modern kommunikációs eszközökhöz való csatlakozást II. János Pál indította el, aki először a televízió kameráit engedte be a Vatikánba, majd 2001-ben emailben küldte el apostoli buzdítását Óceániába. A Vatikán azóta alkalmazza az összes internetes és mobilcsatornát, a fiatalok közötti evangelizáció hasznos eszközének tartva ezeket.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek