QR-kódos óvszerrel a biztonságos szexért

2012.03.01. 16:06

A szexuális neveléssel, valamint a családtervezés oktatásával és népszerűsítésével foglalkozó PPGNW (Planned Parenthood of the Great Northwest) egy új honlapot indított el, amellyel a biztonságos szexet szeretnék népszerűsíteni. Az egyesület nemrég 55 ezer, okostelefonnal is leolvasható QR-kóddal ellátott óvszert osztott szét főiskolákon és egyetemeken. A kód segítségével a felhasználó feltöltheti egy weboldalra, hogy épp hol használja a kondomot.

A szándékosan viccesre hangolt, árengedményes óvszervásárlással egybekötött akció arra igyekszik rávenni a közreműködőket, hogy a Foursquare-hez vagy a Facebook Placeshez hasonló megoldással, névtelenül töltsék fel a weboldalra a földrajzi helyzetüket az aktus idején, ezzel népszerűsítve az óvszerhasználatot. Habár a bejelentkezés és a helyzetmegadás anonim, a résztvevők megadhatnak olyan adatokat – például a nemet, a szexuális orientációt vagy az életkort –, melyek alapján más felhasználók szűrt kereséseket végezhetnek.

Az eddigi visszajelzések szerint a diákok fogékonynak mutatkoztak a kezdeményezésre. A szervezők arról számoltak be, hogy alig egy hét alatt negyvennyolc amerikai államból, valamint az összes kontinensről érkeztek bejelentkezések.  • Tippek
  • Hírek