Külön alkalmazásként fut a Facebook-cset

2012.03.07. 16:39

A Facebook újabb alkalmazással igyekszik a felhasználókat még jobban közösségi oldalhoz láncolni. Tavaly év végén kiszivárgott egy nem végleges verzió a népszerű közösségi oldal Messenger nevű asztali klienséből, a héten pedig elérhetővé vált az alkalmazás végleges változata is. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy az asztalról csetelhessünk, követhessük az ismerősök állapotfrissítését, böngészhessük az értesítéseket.

A jól ismert Microsoft Messenger Live szoftverben és weboldalon elérhető Facebook applikációval körülbelül egy éve cseveghetnek a felhasználók a facebookos ismerőseikkel. A közösségi oldalon ez a legnépszerűbb alkalmazás: az AppData adatai alapján havi 22,4 millió aktív felhasználója van, akiknek a 85,5 százaléka napi szinten, aktívan használja. A most kiadott Messenger for Windows kliens azokat célozza meg, akik nem használják a Microsoft online szolgáltatásait és asztali csevegőszoftverét.

A Facebook Messenger egyelőre csak Windows 7 alatt fut; az alkalmazás ingyenesen letölthető a saját oldaláról. A fejlesztők már a Vista-támogatáson is dolgoznak, de a Windows XP-verzió elkészítését nem tervezik. A cég bejelentése szerint készül a Mac-verzió is, ami rövidesen szintén elérhetővé lesz.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM