A Facebook együtt dolgozik a Gazehawkkal

2012.03.09. 17:38

A Facebook együttműködési szerződést kötött a szemmozgás-érzékelő technológiával foglalkozó Gazehawkkal. A Mountain View-i vállalkozás nem került a Facebook tulajdonába, mindössze az alkalmazottjaikat bérelték fel. A webkamera-alapú szemmozgás-követéssel foglalkozó vállalat hat tagja jövő héten kezd el dolgozni a Facebooknál, ahol a terméktámogatási- és fejlesztési részlegnél fognak dolgozni. Az együttműködésről további részleteket nem közöltek, de a jelek szerint a Facebook nem érdekelt a Gazehawk által kifejlesztett technológia átvételében.

A 2009-ben alapított Gazehawk célja az volt, hogy olyan, a szemmozgást érzékelő technológiát fejlesszenek, amelyhez nincs szükség nagyvállalatok közreműködésére, és kizárólag a webkamerák technikai fejlődésére építenek. A vállalat így a szemmozgással foglalkozó kísérleteit jóval olcsóbban, a speciális hardverek fejlesztési költségének töredékéért folytathatja. A saját fejlesztéseik ugyanis azokra az adatokra épülnek, amiket az átlagos felhasználóktól szereznek.

A Gazehawk a hivatalos közleményben is megemlíti, hogy az együttműködés nem érinti az általuk fejlesztett technológiát, csupán támogatást nyújtanak a Facebooknak. A Facebook szintén örül az együttműködés lehetőségének, de ők is hangsúlyozták, hogy a Gazehawk szellemi tulajdonára nem tartanak igényt, a vállalat pedig továbbra is a Facebooktól függetlenül fog működni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM