Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Az egészségügyi appok csökkentik az orvosi vizitek számát

2012.03.13. 16:05

Nagyon sok orvos azt gondolja, hogy ha az emberek egészségügyi alkalmazásokat használnak okostelefonokon, tableteken, akkor kevesebbet járnak majd orvoshoz. A Float Mobile Learning felmérése szerint az orvosok negyven százaléka gondolja ezt.

Ha olyan alkalmazásokat használnak az emberek, amellyel nyomon követhetik erőnlétüket, étkezési szokásaikat, csökken az orvosi vizitek száma. Az orvosok 88 százaléka támogatja, hogy pácienseik így monitorozzák egészségügyi állapotukat. Különösen azt támogatják, ha ez a nyomon követés súlyra, vércukorszintre vonatkozik.

Az amerikai egészségügyi rendszer átalakításával előtérbe kerülnek az egészségeséletmód-programok és a betegségmegelőzés. A különböző alkalmazások nagyon sok lehetőséget adnak a felhasználóknak, hogy részt vegyenek ezekben.

Az alkalmazások száma pedig nő, csak az Apple Store-ban több mint tízezer orvosi- és egészségügyi alkalmazást lehet letölteni. Ez a harmadik leggyorsabban növekvő kategória. Az orvosok is részei a trendnek, több mint nyolcvan százalékuknak van okostelefonja és használ rajta valamilyen orvosi alkalmazást. Az orvosok amúgy is sokkal inkább hajlamosak arra, hogy tabletet vegyenek, a felmérések szerint az orvosok körében az átlagnál 250 százalékkal több a táblagép.

A nagyobb cégek rámozdultak a piacra. Egyre több ember egészségügyi ellátásában játszanak fontos szerepet a számítógépek és a szoftverek, amelyek segítségével a betegek aktívabb szerephez jutnak a saját kezelésükben. Létezik például vérnyomásmérő mandzsetta, és az adatokat az orvosnak elküldő vérnyomásmérő. Az előrejelzések szerint 2015-re már félmilliárd mobilozó használ ilyen egészségügyi szolgáltatásokat.