Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
1 °C
5 °C

Kim Dotcom zenei albumon dolgozik

2012.04.02. 17:24
Új-Zéland bírósága megengedte, hogy Kim Dotcom, a Megaupload fájlcserélő portál alapítója visszajárjon úszni egykori házának medencéjébe, és befejezheti azt az albumot, amin már dolgozik egy ideje.

Januári letartóztatásakor Kim Dotcomot azonnal bezárták, és a vagyonát is lefoglalták. Egy hónappal később óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de nem utazhatott sehová, és – ami ennél is kellemetlenebbül érintette az online életet élő milliomost – az internetről is letiltották.

Dotcom ügyvédjei hétfőn az új-zélandi bíróságon a feltételek módosítását kérték, arra hivatkozva, hogy 38 éves védencüknek internetelérésre van szüksége a védelem felépítéséhez. Emellett azt kérték, hogy a hátfájós férfi időnként használhassa elkobzott házának medencéjét. Kim Dotcom a ház közelében él, és napi másfél óra lubickolást engedélyeztek neki.

A férfi most mindenből megpróbál pénzt csinálni, és mivel egy ideje zenészként próbál boldogulni, engedélyezték neki, hogy befejezze az albumát. Az ügyészség ezt ellenezte, mondván, a nemzetközi művészek segítségével készülő dalok aligha lesznek sikeresek. Dotcomnak azonban joga van dolgozni, ezért hetente kétszer ellátogathat az aucklandi Roundhead stúdióba. Kíváncsian várjuk, hogy a milliomos életművész milyen zenével rukkol elő, a TorrentFreak ugyanis azt írja, belehallgatott a készülő művekbe, és tetszett neki, amit halott.