Valér
4 °C
8 °C

Újabb állami weboldalt tört fel az Anonymous

2012.04.08. 20:29 Módosítva: 2012-04-08 22:07:48

Újabb kormányzati weboldalt tört fel a hírhedt hekker-aktivista közösség, az Anonymous magyar szárnya. Az áldozat a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal, ami a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi, szociális és foglalkozási rehabilitációjával foglalkozik.

A főoldal továbbra is a hivatal célkitűzéseit sorolja, de a friss hírek között már a hekkerek üzenete olvasható: "Számítunk nektek ,amikor szavazunk, számítunk, amikor adózunk és számítunk, amikor vétkezünk. De nem számítunk többé, amikor nekünk van szükségünk rátok. A szociális háló nem minket szolgál,a rendszer szolgája." Az üzenetet az Anonymous-közösségen belül működő P@n0ns3c hekkercsoport két tagja szignálta, sh@kty és r0ll3r névvel.

Vasárnap este próbáltuk keresni az NSZR-t, de az ügyeleti számon senki nem vette fel a telefont.

Vasárnap este tíz körül az oldal elérhetetlenné vált. A magyar Anonymous ezt a Facebook-oldalán a "Bedöntve! A forradalom elkezdődött!" üzenettel, illetve a tango down kifejezéssel kommentálta, utóbbit akor szokták használni, ha egy weboldalt túlterheléses támadással tesznek elérhetetlenné. A mostani esetben ennek nem lenne sok értelme, hiszen a saját üzenetüket tennék olvashatatlanná, így valószínűbb, hogy a weboldal karbantartói vették észre a behatolást, és kapcsolták le az oldalt.