A Facebook megvásárolta az Instagramot

2012.04.09. 19:23 Módosítva: 2012.04.09. 19:45

A Facebook megvásárolja az Instagramot – jelentette be Mark Zuckerberg a Facebookon. Az Instagram fejlesztői csatlakoznak a Facebook csapatához. A Facebook egymilliárd dollárt fizet az alkalmazásért készpénzben és részvényekben.

Évek alatt arra helyezték a hangsúlyt, hogy a lehető legjobb fotómegosztó alkalmazást alkossák meg, most arra készülnek, hogy az Instagrammal működjenek együtt, mely szintén a legjobb élményt nyújtja a felhasználóknak – magyarázta a döntés hátterét a Facebook alapítója.

Az Instagramot ugyanakkor nem olvasztják be a Facebookba, külön alkalmazásként kezelik. Emberek milliói használják az alkalmazást, a cél pedig az, hogy még több emberhez eljusson. Ez azt is jelenti, hogy már közösségi hálókhoz való kapcsolódás lehetőségét fenntartják a jövőben is. Még arra is lesz lehetőség, hogy a Facebookról függetlenül tudjanak ismerősöket követni a felhasználók.

Az Instagram hivatalos blogján az alapító Kevin Systrom lelkendezik a felvásárlásról. Együttműködnek a Facebokkal, hogy még jobb legyen az Instagram, és új szolgáltatásokat is terveznek hozzátenni a jövőben, tehát nem szűnik meg az alkalmazás fejlesztése.

Az Instagram eddig csak iOS-en volt elérhető, tehát iPhone felhasználók tudták csak használni. Eddig 27 millióan regisztráltak az alkalmazásra. Néhány napja azonban megjelent az alkalmazás Androidra is.

Az Instagram az elmúlt időszakban nem csak fotómegosztóként, hanem közösségi oldalként is elkezdte pozícionálni magát. Sok felhasználója inkább itt osztotta meg a telefonjával készített képeket és nem a Facebookon.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM