Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Olcsó ultrabookokat ígér az Intel

2012.04.12. 10:46

Tavaly a tablet volt a sztár a CES-en, idén a nagyon vékony laptopokról szólt minden, egy új kategórát is kaptak, ezek az ultrabookok. Jellemző tulajdonságuk, hogy nagyon vékonyak, nagyon könnyűek, de elég jók ahhoz, hogy akár dolgozni is lehessen rajtuk.

Az Intel a CES-en még csak ötven új modellt ígért, mára ez a szám felment 75-re, vagyis a cég információi szerint a gyártók legalább ennyi új gépet fognak a piacra dobni a közeljövőben. A csipgyártó ezen kívül még egy jóslatot is megengedett magának, szerinte eljött az ideje a 700 dollár alatti utlrabookoknak. Nagyjából az iskolakezdésre kerülnek majd ennyibe a gépek.

Ez azért meglepő, mert a kategóriára eddig nem volt jellemző az agresszív árképzés, az Acer azt is nyilatkozta korábban, hogy 799 dollár alá nehéz lemenni. Az Intel azonban biztos a dolgában. A legtöbb ultrabook valószínűleg Ivy Bringe processzort kap, lesznek közöttük hibrid laptopok is érintőkijelzővel, valamint olyanok, melyeket tabletté lehet alakítani (a billentyűzet lecsatolásával).