Megvilágított kijelzővel újul meg a Nook

2012.04.13. 14:42

Néhány hete még arról szóltak a pletykák, hogy az Amazon egy szemből megvilágított e-könyv-olvasóval kísérletezik, ezért meglepetésként hatott, hogy a rivális Barnes & Noble mutatott be először ilyen eszközt. A Nook Simple Touch with Glowlight nevű könyvolvasó segítségével úgy olvashatunk éjjel az ágyba bújva, hogy nem kell lámpafénnyel megzavarnunk párunk alvását.

28557 nstglowlight mediakit lrg 09b

Az e-könyv-olvasó egyébként teljesen ugyanolyan, mint az előző modell. Hat hüvelykes kijelzője E Ink Pearl technológiával készült, a mérete ugyanakkora, ám egy picit könnyebb lett. Egyedül a megvilágítás új, amit állítólag szabadalommal védett le a gyártó, és gyakorlatilag néhány beépített ledből áll. Ezek felülről világítják meg a matt felületű kijelzőt, ezért van egy fényesebb sáv, de a Verge tesztelője szerint ez nem zavaró - csak a fölső margó fényesebb, ahol még nem kezdődik el a szöveg.

A Barnes & Noble azt mondja, hogy a Nook megvilágítás nélkül két hónap alatt merül le (napi 30 perc olvasás esetén), megvilágítással azonban felére csökken az üzemidő. A könyvolvasó az Egyesült Államokban május elején kerül a boltokba 139 dolláros áron, de előrendeléseket már felvesznek. Ehhez a változathoz adnak egy beépített matt kijelzővédőt is, ami külön megvásárolva eddig körülbelül 20 dollárba került. A Nook világítás nélküli verziója ezután is 99 dollár lesz.  • Hírek
  • Csok