Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Letöltendő egy abortuszellenes hekkernek

2012.04.23. 12:01

Majdnem három év börtönt kapott az az abortuszellenes hekker, aki ellopta tízezer nő személyes adatait Nagy-Britannia legnagyobb terhességi tanácsadó klinikájától, a British Pregnancy Advisory Service (BPAS) honlapjáról. A 27 éves James Jefferyt korábban már elítéltek lopásért,  vadkender termesztéséért és erőszakért, most pedig bűnösnek vallotta magát számítógépes visszaéléssel kapcsolatban.

A férfi pénteki meghallgatásán kiderült, hogy Jeffery az Anonymous tagja volt, és már legalább egy éve kapcsolatban állt Hector Xavier Monsegurral, ismertebb nevén Sabuval. Múlt hónapban kiderült, hogy Sabu vádalkut kötött, és már jó ideje az FBI-nak adott ki információkat. Azt egyelőre nem tudni, hogy Jeffery is így bukott-e le.

Ahogy az Anonymous szokta, az abortuszellenes hekker is közzétette a Twitteren tettét. Mivel a korábban szoftverfejlesztőként dolgozó hekker nem tudta elrejteni ip-címét, nagyon gyorsan visszakövették wednesburyi otthonáig, ahol aztán március 9-én, a reggeli órákban elfogták.

Jeffery azt mondta a bíróságnak, azért támadta meg a klinikát, mert ismert két nőt, akik abortuszt követtek el ott, és nem értett egyet a döntésükkel. Miután bejutott a BPAS rendszerébe, kitette az Anonymous logóját és egy abortuszellenes üzenetet. „Egy meg nem születendő gyereknek nincs véleménye, választása, vagy bármilyen joga. Ki adott jogot arra, hogy megöljenek egy születendő gyermeket, és profitáljanak a halálából? Az abortusz termékét ügyesen értékesítik és eladják a krízist átélő nőnek. Ő megvásárolja a terméket, felfedezi, hogy hibás, visszaadná, de már túl késő” – írta a feltört weblapon.

Michael Gledhill bíró szerint a hekker körülbelül tízezer nő adatait hozta nyilvánosságra, akik lehet, hogy azért választották az abortuszt mert még túl fiatalok voltak, vagy a szüleik nem is tudtak a terhességről. Ráadásul a Jeffery még büszke is volt erre a tettére, ezért megérdemli a letöltendő büntetést.