Marianna
5 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Megauploadosodik a Dropbox

2012.04.24. 10:47

Az egyik legismertebb online tárhelyszolgáltatás meglepő újítást vezetett be, a feltöltött tartalmakat meg lehet osztani úgy is, hogy egy linket küldünk, ahonnan letölthető a fájl. Ez nagyon egyszerű módja a fájlok megosztásának, de veszélyei is vannak.

Éppen emiatt került bajba a Megaupload, amit leállítottak az amerikai hatóságok, lefoglalták a szervereket és vádat emeltek a fenntartók ellen. Hiába nincs kereső, amivel a feltöltött fájlok között keresni lehet, problémás lehet az ilyen jellegű megosztás.

A Dropbox hivatalos blogjában jelentette be az újítást. Bárki, aki megkapja a linket, le tudja tölteni a fájl, esetleg meg tudja nézni a videót online. A felhasználók csak megnézni tudják a fájlt, nem tudják módosítani a feltöltött tartalmat, tehát nem olyan, mint amikor egy mappát osztunk meg valakivel. A linkeket meg lehet nézni pc-n, mobilon, tableten, ebben tehát nem lesz változás.

A Dropbox az egyik legismertebb online tárhelyszolgáltató, a felhasználók két gigabájt tárhelyet kapnak ingyen. Ezt tovább növelhetik, ha másokat is meghívnak a szolgáltatásba. A Dropbox azért fejleszt most ilyen hévvel, mert a napokban – egyes hírek szerint akár már szerdán – bemutatja a Google a Drive nevű szolgáltatását, amely öt gigabájt tárhelyet ajánl ingyen minden egyes felhasználójának. Így éleződni fog a verseny a szolgáltatók között a felhasználókért.