Ötezer veszélyes androidos program van

2012.04.25. 14:46

A Trend Micro's Labs legfrissebb elemzése szerint Android platformon ötezer veszélyes program létezik, köztük olyanok is, mint a Google digitalis boltja, a Play hamisított, orosz verziója, ami extra kiadásokkal terheli meg a bankkártyát.

Japánban nemrég fogtak el három embert, akik egyklikkes fizetési rendszert fejlesztettek: aki felhasználó ellátogatott a kompromitált weboldalra, és rákattintott egy videóra, észrevétlenül pénzt költött. A hekkerek 150 ezer dollárt (33 millió forintot) zsákmányoltak így.

Egy másik veszélyes program a ransomware-nek nevezett megoldás: a kártékony kód megfertőzi a telefont, és titkosítja a merevlemezt, majd pénzt kér a kódolás feloldásáért. Az Amerikai Egyesült Államok és Németország után Magyarországon regisztrálták eddig a legtöbb ilyen esetet.

Előkelő helyen...
Előkelő helyen...

A legnagyobb probléma az, hogy túl könnyű telepíteni a mobilalkalmazásokat és a legtöbb felahsználó nincs tisztában vele, mit is csinál. A mobilra bejutó kártékony kódok pedig könnyedén jutnak hozzá oylan személyes információkhoz, amelyeket az asztali számítógépünkön nem adunk meg.  • Hírek
  • Hírek