Vendel
6 °C
19 °C

Putyint támadta az Anonymous

2012.05.07. 11:16

Az Anonymous hekkercsoport, amely gyakran reagál az aktuális politikai eseményekre, most orosz kormányzati oldalakra támadt, így tüntetve Vlagyimir Putyin május 7-i elnöki beiktatása ellen. Oroszország jelenlegi miniszterelnöke, Putyin elnök volt 2000-től 2008-ig, majd Dmitrij Medvegyev váltotta a poszton.

A Putyin-ellenes hadműveletet, az Operation Defiance-t egy orosz nyelvű Youtube-videóban hirdette meg a hekkercsoport. „Az első számú célpont az orosz kormány, amely megtévesztéssel és csalással jött létre. Csatlakozz közénk, hajts végre néhány egyszerű akciót, hogy ez az erkölcstelen és korrupt rendszer a logikus végéhez érjen” – áll a propagandavideóban.

Az Anonymous csak két oldalt szemelt ki az anti-Putyin kampányhoz, a government.ru-t, melyet szombaton támadtak és a premier.gov.ru-t, ami miniszterelnök hivatalos oldala. Mindkét esetben elosztott túlterheléses támadást alkalmaztak. A miniszterelnök oldala jelenleg is támadás alatt van, bár hosszú időre nem sikerült kiütni az aktivistáknak, az oldal betöltése néha megakad.

Putyin nem először konfrontálódott hekker-aktivista csoportokkal: a decemberi parlamenti választások idején, több ezer, Putyin melletti üzenetet küldő robot árasztotta el az üzentküldőt, hogy így tegye láthatatlanná a Putyin-ellenes beírásokat.