16:00, November 29.
Ecuador 1
Szenegál 2
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 2
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29. ÉLŐ
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29. ÉLŐ
Irán 0
Egyesült Államok 0

Linuxot használt, 1,5 millióra büntették

2012.05.10. 15:40

Megbüntetett a szlovák adóhivatal egy zólyomi vállalkozót, mert írásban adta le kimutatásait – írja a bumm.sk portál. Az illető Linuxot használt operációs rendszerként, de az űrlapok digitális kitöltése csak a Windows és az Internet Explorer párosát használva lehetséges az adóhivatal rendszerében. František Slivka összesen 5636 eurós büntetést kapott, ez több mint másfél millió forintnak felel meg.

„A cégben Linuxot használunk. Amikor a havi jövedéki adóra vonatkozó kimutatást az eDane alkalmazáson keresztül próbáltam meg elküldeni, nem működött" – magyarázta Slivka. A vállalkozó a hivatallal megegyezett abban, hogy bár a törvény értelmében 2010. januárjától nem lehet ilyen módon megoldani az adóbevallást, ő felmentést kap ez alól. Később kiderült, a hatóságok tizenkét büntetést számláztak neki ki.

„Ez olyan, mintha az állam előírná, hogy minden vállalkozó csak egyetlen gyártó telefonjait használhatja. Annak köszönhetően, hogy a vállalatom ügyei Linuxon futnak, három év alatt 25 ezer eurót spóroltam" – jelentette ki Slivka, aki abszurdnak tartja a helyzetet, és valószínűleg jogi lépésekhez is folyamodik. Diszkriminációra hivatkozva próbálja majd elérni a büntetés érvénytelenítését.  Az adóhivatal nem adott választ arra a kérdésre, hogy hány vállalkozónak akadtak hasonló problémái.  • Tippek
  • Bankszámla