Facebookkal újul meg a Bing

2012.05.11. 13:33

A Microsoft bemutatta a Bing kereső felújított változatát, amibe a Facebook és más közösségi hálózatok tartalmait is becsatornázta. A keresőpiac második legnagyobb szereplője ezzel a lépéssel szeretne a Google közelébe kerülni.

Háromhasábos lesz az új keresőfelület, és a bal oldalon megjelenő szokásos találati lista melletti oszlopban további részleteket tudhatunk meg, itt jelennek meg a térképek, kritikák és egyéb eszközök. Például egy menü, amivel szobát foglalhatunk le egy szállodában, vagy asztalt egy étteremben. A kijelző jobb oldalán pedig a facebookos ismerőseink jelennek meg, akiktől rögtön tanácsot kérhetünk a találatokkal kapcsolatban. A LinkedIn, a Twitter és más közösségi portálok is megjelenhetnek itt.

Tulajdonképpen nem meglepő, hogy a Facebookra épülve újul meg a Bing, hiszen a Microsof is szerzett 2007-ben egy kis részesedést a közösségi portálban. A redmondi cégnek már csak azt kellene kitalálnia, hogy miként növeli a keresésből származó bevételeit. A Bing megjelenése óta eltelt három évet sorozatos kudarc jellemzi, a Microsoft ezalatt több mint 6 milliárd dollárt költött az online terjeszkedésre. A keresési hirdetések jól jövedelmező piacán még nem sikerült számottevő sikert elérnie, az online iparban negyedévente 500 millió dollár a vesztesége.

Bingre építenek

A Microsoftnak nagyon fontos, hogy csökkentse a Google befolyását az interneten, és lassítsa az Android operációs rendszer terjedését, és ebben fontos szerepe lehetne a Bingnek. Ehhez azonban a Microsoftnak el kell felednie a piacvezetői hozzáállását.

Hiába világszerte uralkodó rendszer a Windows, az okostelefonok piacán a Microsoft a feltörekvő kihívó, és az operációs rendszerek vonzerejét ma már meghatározza, hogy azokon milyen szolgáltatások érhetők el. Ha a Microsoft el akarja adni az operációs rendszereit, a windowsos telefonokat és tableteket, akkor a szolgáltatásait gyorsan be kell vezetnie a nemzetközi piacon.

Az új Binget először az Egyesült Államokban vezetik be, de a következő hetekben más országokban is aktiválják.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM