Előd
9 °C
17 °C

Lelőtték a Pirate Bayt

2012.05.16. 16:05

Európában már több helyen is utasította a bíróság az internetszolgáltatókat, hogy blokkolják a Pirate Bayt, azonban ezzel a lépéssel nem sikerült elnémítaniuk a torrentoldalt, a felhasználók eddig minden országban megtalálták a blokád kiskapuit.

Most egy teljesen más fajta elnémítási kísérlettel kell szembenéznie az oldalnak: egy átfogó hekkerakcióval. Ugyan eddig senki sem vállalta magára a támadást, többen az Anonymousra gyanakodnak, mivel az oldal üzemeltetői kritizálták a hekker-aktivista csoportot, amiért az túlterheléses támadást indított egy angol szolgáltató, a Virgin Media ellen. A Pirate Bay tulajdonosai ezt ugyanúgy cenzúrának tartják, mint a szűrést. Most maga a Pirate Bay néz szembe a támadással, az oldal szerda délután már órák óta elérhetetlen.

Bár a Pirate Bay elég gyakran küzd kimaradásokkal, a jelenlegi elég hosszú ahhoz, hogy ne csak átmeneti technikai hiba legyen mögötte. A TorrentFreaknek egy bennfentes informátor megerősítette, hogy az oldal elosztott túlterheléses támadás alatt áll, és jelenleg elérhetetlen a világ több pontjáról. Több magyar felhasználó szerint az oldal itthonról már tegnap este óta elérhetetlen.