Arcfelismerőt venne a Facebook

2012.05.29. 14:02

Az izraeli Calcalist információi szerint a Facebook megvenné a Face.com arcfelismerő szoftvert gyártó céget. A Newsweek nevű blog megerősíti ezt az információt és 80-100 millió dollár közé teszi a fizetendő összeget.

Egyelőre még nincs semmilyen hivatalos megerősítés az adásvételről, de a felvásárlásnak lenne értelme. A Face.com felvásárlásáról már régóta pletykálnak, még azelőtt beszéltek erről, hogy a Facebook bejelentette volna tőzsdére lépési szándékát. A két cég között már évek óta folynak a tárgyalások, de egyelőre nem sikerült megállapodni, mert a Facebook túl alacsony árat kínált.

A Face.comot 2007-ben alapították, viszonylag pontosan ismeri fel az arcokat, ami segíthet a Facebook felhasználóknak felcímkézni a feltöltött fényképeket. Az izraeli startup népszerű facebookos alkalmazást is készített magának, a Photo Taggert, mellyel a felhasználók átnézhetik saját és ismerőseik fotóit ismerős arcok után kutatva. A Face.com a napokban mutatta be iOS-re tervezett alkalmazását, a KLIK-et.

A Facebook körül sok pletyka volt a héten különféle felvásárlásokról és terjeszkedésről: vasárnap merült fel, hogy megvenné a norvég böngészőgyártót az Opera Software-t, majd egy nappal később azt írta a New York Times, hogy saját mobiltelefont dobna piacra a cég.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM