4700 megabites netet ad egy német szolgáltató

2012.06.01. 10:55

A német Kabel Deutschland kábeles internetszolgáltató bejelentette, hogy a világon elsőként lesz képes 4700 megabites sávszélességű kapcsolat szolgáltatására az előfizetőinek. A technológia első éles tesztjei már le is zajlottak Schwerin városában, és a technológia a gyakorlatban is bírta a 4,7 gigabites másodpercenkénti letöltési sebességet. Ilyen sebesség mellett egy dvd tartalma nyolc másodperc alatt töltődik le. Apró szépséghiba, hogy az ilyen sebességet a mai modemek és számítógépek többsége sem képes követni, az adatokat egyszerűen nem tudják olyan gyorsan feldolgozni, mint ahogy azok érkeznek a hálózatról.

A KD kínálatában jelenleg 100 megabites a legnagyobb csomag, ez nagyjából annyi, mint a magyar kábelszolgáltatók legjobb ajánlatai lakossági ügyfeleknek. A sokszoros gyorsulást a channel bundling technológiával, vagyis több adatcsatorna összevonásával érték el, de pontos részleteket erről nem árultak el egyelőre, csak annyit, hogy a kapcsolat megfelelt az EuroDocsis 3.0 szabványnak, és a felhasználói oldalon semmi különösebb trükközést vagy extra szakértelmet nem igényel a használata.

A cég közlése szerint a technológia most alaposan beelőzte az igényeket felhasználói és tartalomszolgáltatói oldalon egyaránt, és még évekbe fog telni, mire az internetezők és az online cégek egyáltalán kitalálják, mire is lehetne felhasználni ezt a sebességet, miben tudna az minőségileg újat adni a mai, gyorsnak nevezett kapcsolatokhoz képest.



  • Hírek
  • Hírek