Valér
1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

A HTC kimarad a következő Windows-körből

2012.06.07. 11:33

A Microsoft kihagyja a HTC-t a Windows RT operációs rendszer készülékeinek fejlesztéséből. A Bloomberg értesülései szerint ennek oka, hogy a HTC nem adott el elegendő készüléket és nincs elég tapasztalata a tabletek terén.

A Microsoft döntése nem jön jól a HTC-nek, így kimaradhat a Microsoft és a többi gyártó által gerjesztett tabletlázból, ami az Apple egyeduralmának letörésére jött létre. Ráadásul a HTC-re rájár a rúd, hiszen a Qualcomm sem tudja teljesíteni csipigényeit, így lemarad a két legnagyobbtól, a Samsungtól és az Apple-től.

A Microsoft a karácsonyi szezonra szeretné elérhetővé tenni a Windows 8 operációs rendszert, és ennek az ARM-csipeken futó változata a Windows RT. A szoftvert kifejezetten arra tervezik, hogy az iPaddel versenyezzen, az első ilyen tableteket a Toshiba, az Asus és az Acer dobja piacra az év második felében.

A két cég nem kívánta érdemben kommentálni az értesüléseket, olyan általános válaszokat adtak a Bloombergnek, hogy erős partnerei egymásnak és támogatják egymás termékeit.