Jusztina
10 °C
27 °C

Partner lesz a Microsoft és az Ubuntu

2012.06.08. 15:01

A Microsoft hazánkban is bemutatta az Azure platformját, amivel az alkalmazások a felhőben is futtathatók. A vállalat csütörtökön 48 új országban tette elérhetővé a Windows Azure-t, amivel 89-re nőtt a támogatott országok száma, és számos technikai újítást is bevezetett. Például az ügyfelek már nemcsak az Azure előre legyártott virtuális gépeire telepíthetnek alkalmazásokat, hanem saját virtuális gépeket is feltölthetnek a felhőbe.

Nyílt forráskódú rendszereket, így a Linuxot is támogatja az Azure. Mark Shuttleworth, az Ubuntu alapítója igyekezett bejelenteni, hogy a Microsofttal együtt dolgoznak azok, hogy a népszerű Linux változat jól működjön az Azure felhőplatformon. Lesznek hivatalos Ubuntu képfájlok, amik az Azure-on futtathatók, és támogatást vehetnek azok az ügyfelek, akik a Microsoft felhőjében akarnak Ubuntu Linuxot futtatni.

A fanatikus felhasználók szemében – mindkét táborban – ősellenségnek tekintett riválisok együttműködése ősszel olyan szintre jut, hogy a Microsoft árulja majd az Azure Gallery felületén az Ubuntu által nyújtott terméktámogatást.