Játékfejlesztők hagyják el a Google Plust

2012.06.15. 09:41

Nagyjából egy évvel ezelőtt nyitotta meg a játékfejlesztők számára a Google közösségi oldalát, a Google Plust, és néhány fejlesztő máris úgy döntött, hogy otthagyja a platformot. Ezek közül a legnagyobbak a Wooga és az Electronic Arts játékfejlesztő cégek.

A Wooga már levette a Monster Word nevű játékot és további játékok megszüntetésére készül a platformon. A Social Games Observer szerint július 1-jétől nem lesz elérhető a Bubble Island és a Diamond Dash. Az EA-hoz tartozó PopCap pedig bejelentette, hogy hétfőtől megszünteti a Bejeweled Blitzet.

Ez nem jó jel a Google-nak, mivel a Wooga és az EA a harmadik és negyedik legnagyobb játékfejlesztő a rivális Facebookon. Tíz hónappal ezelőtt a fejlesztők még azt gondolták, hogy remek lehetőség egy újabb platformon jelen lenni a Facebookon kívül, mára azonban úgy tűnik, a Google+ nem tud elegendő felhasználót biztosítani, hogy megérje ott maradni.

A Wonga azért döntött néhány játék megszüntetése ellen a Google Pluson, mert Facebookon sokkal többen követik őket és több az aktív felhasználó is. a PopCap szóvivője ennél diplomatikusabb volt: "azért döntöttek a Bejeweled Blitz megszüntetése ellen, hogy erőforrásaikat a játék más platformokon történő fejlesztésére fordítsák. A Google azonban hasznos partner, így folytatják a fejlesztést a Google platformjaira." A Google nem kommentálta s fejleményeket.

A Google nem mindenki számára nyitotta meg a Google Plust, a döntés ellenére negyven játék marad, tavaly februárban 36-tal kezdtek. Sok nagy név is marad, mint a Rovio az Angry Birds, a Disney a Gardens of Time, a Zynga a CityVille, Poker és Mafia Wars 2 játékokkal.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM