Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Saját gyártású tabletet mutatna be a Microsoft

2012.06.15. 15:13

Nagy bejelentésre készül a Microsoft hétfőn, meghívta a fél amerikai sajtót, szakújságírókat, bloggereket, a témát azonban nem árulta el. Szokatlanul nagy felhajtást csinál a cég az esemény körül, így azonnal megindultak a találgatások, hogy mit akar bejelenteni a cég.

A legkézenfekvőbb pletyka a tablet, hiszen mostanában erre mozdultak rá a gyártók, így nem véletlen, hogy nagyon hamar elterjedt az a feltételezés, hogy a Microsoft bemutatja első saját gyártású tabletjét. A pletykát a Wrap nevű hollywoodi blog indította, aki egy témában jártas forrásra hivatkozva írta, hogy egy Microsoft-tabletet mutatnak be, mely új hardver-kategóriát mutat be és az Apple iPadjével fog versenyre kelni.

Tekintsünk el attól, hogy minden új tablet bemutatása előtt iPad-gyilkos készülékről beszélnek, nézzük, mi az amit tudni vélnek az új gépről. Nagyjából annyit, hogy a Windows RT fog rajta futni, a Windows ARM-processzorokon futó változata.

Egy másik találgatás abból indul ki, hogy a Microsoft az elmúlt egy évben többször utalt arra, hogy szeretne egy Metro-központú e-könyv-olvasót. Emiatt gondolja az a Zdnet szakírója, hogy a Microsoft ezt fogja bejelenteni.