Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Sony bevásárolna az Olympusba

2012.06.25. 11:19

A bajban lévő fényképezőgép-gyártó cég, az Olympus a Sonytól kaphat segítséget. A Nikkei tudósítása szerint a két cég tárgyal egy mással egy 623 millió dolláros befektetésről, amely az Olympus legnagyobb részvényesévé tenné a Sonyt.

Az Olympus már áprilisban elkezdett befektetőket keresni, akkoriban a Fujifilmmel és az orvosi eszközöket gyártó Terumóval hozták kapcsolatba. A gyártónak nem ment jól az utóbbi időben, ráadásul 1,7 milliárdos veszteségét is megpróbálta eltitkolni.

A cég néhány napja jelentette be, hogy jelentős átszervezésekkel próbálja meg visszafogni a költségeket, 2500 embert elbocsátanak állásukból 2014 márciusáig – ez a teljes állomány hét százaléka. Egy ötéves tervet is felvázoltak, eszerint 2017-re 88 millió dolláros nettó profitot szeretnének elérni.

Az Olympus szóvivője nem reagált érdemben a hírekre, csak annyit mondott, hogy nincs bejelenteni valójuk, még nem döntöttek a kérdésben. A két cég közötti tárgyalások az utolsó szakaszban vannak, reményeik szerint a következő hónapban megállapodnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!