Tengeralatti kábelt fektet a Facebook

2012.07.06. 10:41

Majdnem egymilliárd regisztrált felhasználóval a Facebooknak nagyon sokat számít, hogy a webes szolgáltatásai akadozás nélkül működjenek, és ehhez a kaliforniai cégnek nagy sávszélességre van szüksége. Ez lehet az oka annak, hogy a Facebook pénzzel támogatja egy tenger alatti üvegszálas kábel lefektetését, ami Ázsiában javítja majd az adatkapcsolat minőségét.

A Facebook szerint az Asia-Pacific Gateway (APG) néven futó projekt nagyban segíti majd a vállalat dél-ázsiai növekedését. Hatalmas országokról van szó: India, Indonézia és Malajzia akár annyi új felhasználót is hozhat, hogy a Facebook könnyedén megduplázhatná a júzerek számát.

Az APG projektet egyébként nem a Facebook találta ki, hanem a legnagyobb kínai netszolgáltatók, és egyelőre az is titok, hogy az amerikai cég mennyi pénzzel szállt be a 450 millió dolláros fejlesztésbe. Az APG várhatóan 2014-ben készül el, és a 10 000 kilométernyi üvegszálas kábel Malajziát, Dél-Koreát, Japánt, Kínát, Hongkongot, Tajvant, Vietnamot és Szingapúrt köti majd össze.

Nem szokatlan a webes cégektől, hogy infrastrukturális fejlesztéseket támogatnak, a Google például 2008-ban csatlakozott a Japánt és az USA-t összekötő Trans-Pacific Unity kábelrendszert kiépítő konzorciumhoz, egy évvel később pedig egy délkelet-ázsiai fejlesztésben vett részt.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM