Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Angliában nem sikerült a Galaxy Tab betiltatása

2012.07.09. 19:28

Alig néhány nappal azután, hogy az amerikai bíróság az Apple kérésére a per idejére kitiltotta a kereskedelmi forgalomból a Samsung tabletjeit (majd a tiltást ideiglenesen felfüggesztette) egy újabb fontos piacon csapott össze a két cég a tárgyalóteremben. A színhely ezúttal Anglia, ahol a bíróság kimondta, hogy az Apple vádjai alaptalanok, a Samsung nem követett el szabadalomsértést, és a táblagépei nem is hasonlítanak túlságosan az iPadre.

A bíróság szakértői egy ötven tételes listát állítottak össze a szabadalomsértési vádakkal illetett Samsung-tabletek és az iPad közti fontosabb különbségekről. Ezek az ítélet szerint minden kétséget kizáróan bizonyítják, hogy a Galaxy Tab család tagjainak tervezésekor nem loptak a dél-koreai mérnökök a kaliforniaiaktól. Az ítélet három modellt, a Galaxy Tab 10.1-et, a 8.9-et és a 7.7-et érinti.

Az Apple szóvivője annyit reagált a hírre, hogy a termékeik másolása helytelen dolog, és ezentúl is megvédik magukat az ilyesmikkel foglalkozóktól. Az Apple régóta háborúzik már a legnagyobb riválisának számító Samsunggal a bíróságon, váltakozó sikerrel. Az amerikai per júliusban kezdődik el, a brit döntésnek akár erre is lehet valamennyi hatása. Az eddigi legnagyobb piac, ahol lezajlott a per, a német volt, ott végül az angolhoz hasonló döntés született. Az Apple-nek valójában az is jó, ha elutasítják a vádait, ha a per alatt nem lehet a Galaxy tableteket árusítani az országban, hiszen ez alatt is időt nyer a piaci pozíciója megerősítéséhez.

Az iPad egyébként toronymagas piacvezető a táblagépek között, 2012 első negyedévében 63 százalékos piaci részesedése volt világszerte az elemzők szerint, mg a Samsungnak csak 7,5 százalék. Hasonló volt azonban a helyzet pár éve az iPhone és az androidos konkurencia között is, aztán az okostelefonok piaca pár év alatt alapvetően rendeződött át. Az Apple a mostani perekkel azt akarja elkerülni, vagy legalábbis elodázni, hogy az iPadra is hasonló módon feljöjjenek a konkurensek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek