Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Kína az első az okostelefonok piacán is

2012.07.10. 10:22

Hivatalosan is a kínai a legnagyobb okostelefon-piac, a Needham & Company adatai szerint a kínai piac 164 százalékkal növekedett az előző év hasonló negyedéves időszakához képest, ami 33,1 millió eladott okostelefont jelent. Ugyanebben az időszakban az Egyesült Államokban 25 millió okostelefont adtak el, így hivatalosan is Kína mögé került a sorban.

Charlie Wolf, a Needham & Company elemzője megjegyezte, hogy amikor az okostelefonok megjelentek Kínában, nagyon olcsón adták őket, majdnem az alsókategóriás telefonokkal egy áron, hogy segítsék a terjedést.

Az okostelefonok terjedése egy másik üzletágban is hatalmas növekedést okozott, a Niko Partners adatai szerint a mobilon játszók száma idén eléri a 192 milliót, amivel lehagyják a pc-s játékosok számát.

Jelenleg az Android sokkal népszerűbb Kínában, mint az Apple, az előbbinek 69,5 százalékos a részesedése, míg az iPhone-nak 17,3 százalékos. Az Apple azonban erőteljesen növekszik, tavaly még csak 9,9 százalékos volt a részesedése. A Nokia van a harmadik helyen 11,2 százalékos részesedéssel.

Az Apple helyezése azért érdekes, mert az ő telefonjaikat nem árusítja Kína legnagyobb mobilszolgáltatója, a China Mobile, egyelőre csak a két kisebb versenytásrnál, a China Telecomnál és a China Unicomnál lehet megvásárolni az iPhone-t. Ennek ellenére több mint tizenötmillió iPhone-felhasználó van Kínában. A felhasználók feltörik a mobilokat, hogy a China Mobile hálózatán is használhassák a készülékeket.