Google-alelnök lesz a Yahoo vezére

2012.07.17. 09:16

Marissa Mayert, a Google lokális szolgáltatásaival foglalkozó alelnökét jelöli vezérigazgatójává a Yahoo – jelentette be a Yahoo. A Google egyik nagyágyújának elcsábítása komoly lépés a Yahoo-nak, a szolgáltatásokban jártas Mayer kinevezése azt jelenti, hogy a Yahoo a termékfejlesztésre, felhasználók kiszolgálására helyezi a jövőben a hangsúlyt.

Marissa Mayer
Marissa Mayer
Fotó: Jemal Countess

Marissa Mayer megtiszteltetésnek veszi, hogy vezetheti a Yahoo-t, a több mint hétszázmillió felhasználóval rendelkező cég megpróbál innovatív termékeket, tartalmat szolgáltatni. Mayer eddig a Local, Maps, a Google Earth, a Street View és a Location Services szolgáltatásokért volt felelős a Google-nál. Még 1999-ben csatlakozott a céghez a huszadik alkalmazottként, és jelentős része volt a cég fejlődésében, meghatározó szolgáltatásainak fejlesztésében. Részt vett a legsikeresebb termékek felhasználóbarátabbá tételében is, mint a Google News, iGoogle és Gmail.

David Filo, a Yahoo társalapítója szerint Marissa Mayer nagyon jól ismert név a szakmában, igazi vezető és a Szilícium-völgy egyik legjobb stratégája ha fejlesztésről van szó. Hasonlóan nyilatkozott a Yahoo igazgatótanácsának elnöke, Fred Amoroso, óriási lehetőségnek nevezte, hogy Mayer lesz a cég vezérigazgatója.

A Yahoo vezérigazgatójának azért kellett távoznia májusban, mert hazudott az életrajzában, azt írta, hogy két szakon, számvitelből és informatikából is fokozatot szerzett, holott az utóbbi diplomával nem rendelkezik. Thompson csak öt hónapig volt a Yahoo vezérigazgatója, távozásával három éven belül a ötödik vezérigazgató került a cég élére Ross Levinsohn addigi alelnök személyében, igaz ez utóbbi csak ideiglenesen. Marissa Mayer a héten kezdi meg munkáját a Yahoo-nál.

A kinevezéssel egy időben az is kiderült, hogy Marissa Mayer gyereket vár, októberben fogja megszülni kisfiát. Ez az információ a befektetők miatt fontos. „Nagyon aktív kisgyerekről van szó, folyamatosan mozog" – nyilatkozta a Fortune magazinnak. Még a valódi tárgyalások megkezdése előtt, június végén jelezte a Yahoo vezetőségének, hogy terhes.  • Hírek
  • Bankszámla