Álmos
0 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Cipőben állt a gyorséttermi salátára, kirúgatják a trollok

2012.07.18. 07:20

Egy felhasználó feltölött egy képet a 4chan.org-ra, ahol cipőben áll két adag salátán, Hozzászólásként csak ennyit írt: „ez az a saláta, amit megeszel a Burger Kingben”. A a világ leglátogatottabb, egyes részein gyakorlatilag mindenféle moderálástól mentes fóruma, vagy ahogy saját magukat nevezik, az internet segglyuka nagyon gyorsan reagált.

Az óvatlan troll elfelejtette kitörölni az elkészített fotó úgynevezett exif-adatait, amely további információkat tartalmaz a képről. Mivel az okostelefonokban van GPS, ráadásul többségükben alapból be van kapcsolva, hogy a kép készítésének helyét rögzítsék, a névtelen közösség gyorsan megtalálta az elkövetőt.

3S1wS.png

Percek alatt kiderítették a GPS-koordináták alapján, hogy a kép készítője az egyik clevelandi gyorsétteremben dolgozik, felhívták az étterem vezetőit, elküldték nekik a képet, amelyen ráadásul még a csomag vonalkódja is szerepelt, így könnyen beazonosítható volt. Ha ennyi nem lett volna elég, a buzgó trollok értesítették a helyi médiát is, és kirakták a képet az étterem Facebookjára, de a szálat azóta törölték a fórumból. A menedzser reakciója alapján az alkalmazottat valószínűleg kirúgják.