Olivér
5 °C
8 °C

Mindent elkapó szemeteskosár Japánból

2012.07.26. 10:21

A robotporszívó után csak egy apró lépés a technológiai evolúcióban az a szemeteskosár, ami nagyban megkönnyíti mindannyiunk kedvenc játékát, a papírgalacsinos célbadobást. Egy japán fejlesztő az alábbi videó tanúsága szerint elkészült a prototípussal, és az eredmény lehengerlő: az ide-oda száguldó kosár minden feléje hajított dolgot elkap.

A rendszer elég összetett, a stabilitásról és a kosár mozgatásáról három, villanymotor hajtotta kerék gondoskodik, a működéséhez négy ceruzaelem adja az energiát. A videó az okos szemeteskosár elkészítésének minden lépését bemutatja, és az is kiderül, hogy a pontos elkapásokért az Xbox 360-as játékkonzol mozgásérzékelős irányítórendszere, a Kinect felelős. A falra szerelt szenzor érzékeli a dobást, a speciális program pedig kiszámolja az elhajított tárgy röppályáját.

A videó alapján nem teljesen biztos, hogy valóban a mozgásérzékelős rendszer felelős a szobában repkedő tárgyak beméréséért. A felvételre reagálók közül sokak szerint a videó készítője távirányító segítségével maga navigálja a megfelelő helyre a szemeteskukát. Az elemek merülése és a gyűlő szemét többletsúlya is komoly kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, mennyire működne a mindennapokban az okos szemeteskosár.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?