Elérte a félmilliárdot a twitterezők száma

2012.07.30. 21:36

Elérte a félmilliárdot a Twitter mikroblog-szolgáltatás felhasználóinak száma; csak az Egyesült Államokban több mint 140 millió felhasználói csatorna van, a brazíliai felhasználók száma pedig több mint 23 százalékkal nőtt az év eleje óta.

A 2012. június 30-án regisztrált 141,8 millió felhasználóval az Egyesült Államok vezeti a mikroblogolók listáját. Brazília a második 41,2 millió felhasználóval. Japán 35 millió felhasználóval a harmadik helyre esett vissza. A Twitter-üzenetek számát tekintve viszont Japán stabilan tartja a második helyet. Az összes poszt 10,6 százalékát írták japánok, lemaradva az amerikai 25,8 százalék mögött. Így az angol után a japán a második legtöbbet használt nyelv a Twitteren.

A feltett üzenetek számát tekintve Jakarta a legaktívabb város: az üzenetek közel 2,4 százalékát az indonéziai fővárosból küldték el. Szorosan mögötte áll Tokió, London a harmadik, Párizs pedig a hetedik. Az arab nyelv használata is egyre elterjedtebb a Twitteren, már a közösségi portál hatodik legfontosabb nyelve, Rijád pedig a tizedik legaktívabb város. A szaúd-arábiai felhasználók száma fél év alatt 93 százalékkal nőtt, és elérte a 2,9 milliót.

A Twittert a Wall Street Journal értesülései szerint az Apple szemelte ki felvásárlási célpontként.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM