A Square Enix is támogatja az Ouya-t

2012.07.31. 17:55

A közelmúlt egyik sikeres, de egyelőre bizonytalan végkimenetelű Kickstarter-projektje, az Ouya az egyik legnevesebb japán szoftverfejlesztőt- és kiadót is maga mögött tudhatja. A konzol fejlesztéséhez szükséges 950 ezer dollárt mindössze nyolc óra alatt összekalapozó fejlesztők bejelentették, hogy a Final Fantasy játékokról, valamint az Eidos Interactive felvásárlásáról elhíresült stúdió is támogatni fogja őket. Ha az értesülések helytállók, az Android alapú játékkonzolra megjelenő első Square Enix játék a nyitócímként megjelenő Final Fantasy III lesz.

Az Ouya közleménye szerint a játék kibővített verzióban fog megjelenni. Erre szükség is van: az eredeti játék 1990-ben jelent meg Famicom, illetve NES konzolokra, de azóta már iOS-platformokra és Nintendo DS kézikonzolra is portolták. Az ígéretek szerint az Ouya-ra készülő verzió lesz a legminőségibb átirat, amely kihasználja a platform képességeit is. Emlékeztetőül: a konzol hardvere egy hárommagos Tegra processzor köré épül, egy gigabájt memóriával és 8 gigabájt flash alapú háttértárral. Képernyőként a hdmi-kimeneten át a tévét használja, van még benne wifi, bluetooth és hasonló sallangok. Irányítóként egy vezeték nélküli, pici érintőképernyőt, illetve a szokásos gombokat és analóg karokat felsorakoztató kontrollert használ.

Az Ouya projekt bőven túlteljesítette az előzetes várakozásokat, így elképzelhető, hogy a jövőben más fejlesztők és kiadók is támogatásukról fogják biztosítani a platformot. A fejlesztők a Kickstarteren eredetileg 950 ezer dollárt kértek, hogy hozzáfoghassanak a fejlesztéshez; mostanra 5,8 millió dollárt gyűjtöttek össze, ráadásul a határidő csak nyolc nap múlva jár le.  • Tippek
  • Bankszámla