Frigyes
15 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Bombasiker az új Outlook.com

2012.08.01. 11:49

Egész nyáron új termékekkel állt elő a Microsoft, és amikor már úgy tűnt, hogy a cég egy kicsit megpihent, megérkezett az Outlook.com. Ez lesz a kissé elöregedett Hotmail utódja, és a modern külső mögött megtalálható a régi emailszolgáltatás összes hasznos funkciója. Természetesen a Hotmail is elérhető marad, de a felhasználók érdeklődése azt mutatja, hogy erre nem lesz sokáig szükség. A szolgáltatás fogadtatása ugyanis nagyon jó volt, a Microsoft hivatalos Twitter-csatornája szerint hat óra alatt több mint egymillióan tértek át az új felhasználói felület használatára.

outlook01

Az Outlook.com a szokásos technikákkal, azaz Exchange ActiveSync és POP3 segítségével is elérhető, de a legnagyobb változás a webes kezelőfelületen történt. Az Outlook.com tervezői a Windows 8 modern dizájnjának legjobb elemeit ültették rá a Hotmailre, a háromhasábos megjelenés szellős és átlátható. Balra van a kereső és a mappák, középen az email jelenik meg, a jobb hasáb tartalma pedig dinamikusan változik a felhasználói aktivitás alapján. Például a postafiókkal összekötött Facebookról és Twitteről jelenhetnek meg levelezőpartnerünkkel kapcsolatos információk, illetve ezen az oldalon jelennek meg a Microsoft hirdetései is.

A Microsoft alapból összefűzi a beszélgetéseket, és ha van a felhasználó gépén webkamera, az Outlook.com felületéről videotelefonálhatunk a webes Skype segítségével. Az Outlook.com segítségével csevegni is tudunk a Live Messenger hálózatán és a Facebookon.

Csempén léphetünk át a névjegyalbumra
Csempén léphetünk át a névjegyalbumra