Hibás 83 millió Facebook-profil

2012.08.02. 13:41

A napokban újabb hivatalos dokumentumok jelentek meg a Facebook felhasználói bázisáról, amiből kiderült, hogy milyen sokan érik el a közösségi portált mobilról.

Az már a múlt héten kiadott negyedéves pénzügyi jelentésből kiderült, hogy havonta 955 millióan használják a Facebookot, és havonta 543 millióan csatlakoznak a közösséghez mobilról. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek benyújtott újabb dokumentumból az is kiderült, hogy 102 millióan kizárólag mobilról ellenőrzik a haverok státuszát. Ez is jelzi, hogy Zuckerberg csapatának sürgősen találnia kell egy jó hirdetési megoldást, amivel a mobilokon tud reklámokat megjeleníteni.

Jelentősen megnőtt a hibás és duplikált regisztrációk száma: ilyen a felhasználói fiókok 8,7 százaléka, 83,09 millió profil. Márciusban a profiloknak csupán 5-6 százaléka volt hibás.

Szerencsére nem mind a nyolcvanmillió profil hamis. A legtöbb hibásnak nevezett fiók (4,8 százalék) egyszerűen duplikáció, ide tartoznak a valós személyek második vagy harmadik profiljai. A második legnagyobb csoport (2,4 százalék) a hibásan osztályzott profilé, a maradék másfél százalék pedig nemkívánatos profil.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM