Eszter, Eliza
EUR 382,51 Ft
USD 356,67 Ft
14 °C
24 °C

Új fotók az Apple adatközpontjáról

2012.08.02. 18:22

A Wired Ispy kémrepülőgépével készített fotókon láthatók az Apple új adatközpontjának építési munkálatai. A képek tanúsága szerint a hatalmas központi épületen kívül egy több mint hatvanezer négyzetméteres külső épületen is dolgoznak, amire az Apple hivatalos forrásai taktikai adatközpontként hivatkoznak.

Az Apple az adatközpont felépítésével belép azoknak a fejlesztőknek a sorába, akik pénzt és energiát takaríthatnak meg egy saját központ felépítésével. Hasonló központokkal a Google, a Microsoft, az Amazon és a Facebook is rendelkezik. A kaliforniai Maidenben zajló építkezés azonban minden idők legmodernebb adatközpontját eredményezheti. A 46 ezer négyzetméteres központban helyezik el a temérdek Apple-szervert, amelyek az Icloud zavartalan működését biztosítják, az energiaellátásról pedig több mint 400 ezer négyzetméternyi napelem fog gondoskodni a Bloom Energy üzemanyagcellák mellett.

pple

Noha az Apple az energiatakarékosság és a hatékonyság miatt büszke az új adatközpontjára, egyes környezetvédő szervezetek, például a Greenpeace hevesen támadják a céget, mivel jelenleg egy olyan energiahálózatot használnak, amelyeket elsősorban atomenergiával és széntüzelésű erőművekkel táplálnak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla