Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

Az Apple–Samsung-per újabb piszkos titkai

2012.08.08. 14:42
Az iPhone-ra kellett hasonlítani a Galaxynak, az Apple volt dizájnere összetévesztette az iPhone-t egy Samsung-mobillal, A Samsung örül a visszavitt hibás Galaxy tableteknek – az Apple és a Samsung perében egyre több kulisszatitok lesz nyilvános.

Az Apple Samsung elleni perében egyre furcsább tényeknek örülnek a felek. A Samsung például most olyan tanulmányt mutatott be a bíróságon, amelyből kiderül, hogy hibás működés miatt vitték vissza a felhasználók a Best Buyban vásárolt Galaxy tableteket. Az Apple ugyanis azt állította korábban, hogy azért vitték vissza a Samsung tabletjeit, mert a vásárlók azt hitték, iPadet vettek, csak otthon vették észre, hogy mégsem.

A most bemutatott tanulmányból kiderül, hogy a vásárlók többsége azért vitte vissza a tabletet, mert nem működött. A reklamálók 25 százalékának az volt a baja, hogy lefagyott a böngésző, gyengén kapcsolódott a wifihez, nem volt eléggé érzékeny a kijelző, további 17 százalék a rövid akkumulátoridő és a pc-vel való szinkronizálás hiánya miatt vitte vissza. Tíz százalék túl bonyolultnak találta a Honeycomb operációs rendszert, nyolc százaléknak hiányzott a Hulu, a Netflix és a Skype, hat százalék volt elégedetlen a gyorsasággal és a teljesítménnyel. A vásárlók kilenc százaléka cserélte iPadre Samsung tabletjét.

app1

Az Apple volt dizájnerének vallomásával válaszolt, Susan Kare az Apple első Macintoshának az ikonjait tervezte. Felkérték, hogy hasonlítsa össze a két operációs rendszert, és sok hasonlóságot talált. Olyannyira, hogy első alkalommal állítólag össze is keverte a készülékeket.

Az Apple-nek ráadásul sikerült megszereznie egy belsős samsungos dokumentumot, melyben a Galaxy S-t hasonlítják össze az iPhone-nal. A 132 oldalas dokumentumot 2010-ben írták, lépésről lépésre haladva mutatja meg, hogy a Samsungnak hol vannak hátrányosságai az iPhone-hoz képest. Az összehasonlításból semmit nem hagytak ki, szerepel benne a kijelző, az alkalmazások, a böngészők. A konklúzió pedig minden esetben az, hogy a készülék legyen olyan, mint az iPhone.

app2

Az Apple még tavaly perelte be a Samsungot, mert szerintük a dél-koreai cég lemásolta az iPhone-t és az iPadet, és különböző szabadalmakat sértett meg. A július végén kezdődött perben sok titkos dokumentumot mutattak be a felek, hogy bizonyítsák igazukat. Egy hete például nyilvánosságra került az iPhone és az iPad negyven prototípusa, majd az Apple részletesen beszámolt arról, mennyit költenek marketingre és hogyan fejlesztik a termékeket.