Szerencsejátékkal bővül a Facebook

2012.08.08. 11:58

A Facebook virtális kreditjei helyett valódi pénzzel játszhatnak a Dubbed Bingo és a Slots Friendzy alkalmazásokban a szerencsejátékfüggő internetezők. A programok jelenleg csak az Egyesült Királyságból elérhetők, és ott is csak a 18 évnél idősebb felhasználók nyomkodhatják a színes gombokat némi készpénznyeremény reményében.

Az alkalmazásokat az online szerencsejátékokra specializálódott Gamesys fejlesztette ki, a cég jackpotjoy.com nevű oldalán sok hasonló játék található. A Facebook és a Gamesys igyekeznek megakadályozni, hogy fiatalok is játszani tudjanak. Az app például a felhasználó falára is ír bejegyzéseket, de ezek az írások a 18 évnél fiatalabbak és az Egyesült Királyságon kívül élők számára láthatatlanok.

A közösségi portál nem akarja más országokra is kiterjeszteni a szerencsejátékos appok elérhetőségét, mert országonként eltérő, szigorú törvényeknek kell megfelelnie. Az Egyesült Államokban például csak néhány államban engedélyezett az online szerencsejáték.

Biztosan örülnek a Facebook részvényesei, hogy a portál végre talált egy jó bevételi forrást. A Gamesys-szel kötött szerződés részletei titkosak, így nem tudni, hogy a szerencsejátékra elvert pénzből mekkora részesedést kap a közösségi portál. Más játékok esetében, amelyek nem valódi pénzt, hanem a Facebook Credit nevű virtuális pénzt használják, 30/70 százalékos bevételmegosztás van érvényben.  • Hírek
  • Bankszámla