Hadat üzent Ukrajnának az Anonymous

2012.08.09. 17:57

Az ukrán kormány ellen vonul az Anonymous aktivista-hekker mozgalom, aminek tagjai a Demonoid torrentoldal leállításáért akarnak bosszút állni. Az internet egyik legrégebbi és legnépszerűbb fájlcsrélő központja július vége óta állt ismeretlen eredetű túlterheléses támadás alatt, aztán feltörték, vírusos oldalakra irányították át, majd az ukrán hatóságok lefoglalták a szervereiket. Meg nem erősített, de az online underground körökben készpénznek vett hírek szerint mindez ajándék volt az ukrán kormánytól Amerikának, ahol a szórakoztatóipari lobbi szemét már régóta szúrta a Demonoid.

Az Anonymous bosszúhadjáratra bíztató felhívásában a torrentoldalt "hihetetlenül erőteljes oktatási eszköz" néven emlegeti, és arra buzdít, hogy a szimpatizánsai szálljanak be a gépeik kapacitásával az ukrán célpontok elleni túlterheléses támadásokba. Eddig a helyi hírközlési hivatal (nagyjából az NMHH megfelelője), és két szerzői jogokkal foglalkozó szervezet oldalát érték ilyen támadások, de az ígéretek között szerepel igazi hekkermunka is, kormányzati oldalakra való behatolás, azok átírása, érzékeny információk kiszivárogtatása.

Az ukrán belügyminiszter közben bejelentette, hogy a Demonoid üzemeltetői hajsza folytatódik. A szerverek ugyan egy ukrán szolgáltatónál voltak, az oldalt azonban Mexikóból irányították, ahol a helyi hatóságok már nyomoznak a kalózoldal fenntartói után. Az Anonymous a túlterheléses támadások mellett azon is dolgozik, hogy a Demonoid minél hamarabb újrainduljon, megmutatva ezzel, hogy a fájlcserét nem lehet rendőrségi razziákkal kinyírni.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM