Ötödével csökkent a Groupon értéke

2012.08.14. 11:28

A várakozáson aluli volt a Groupon nyeresége, a hírre húsz százalékkal csökkent a cég részvényeinek értéke a kereskedés utáni órákban. A Groupon második féléves jelentésében 568,3 millió dolláros bevételt jelentett, ami 46,5 millió dollár működési bevételt jelent – a Wall Street azonban 573,13 millió dollárt várt.

A kis különbséget a várakozás és a tényleges eredmény között büntették a befektetők, a Groupon részvényeinek értéke 5,95 dollárra csökkent, pedig a napot még 7,55 dolláron zárták. A cég az európai piacokkal magyarázta a negyedév várakozáson aluli teljesítményét, de nem tudta meggyőzni a befektetőket, hogy ezen kívül erős negyedéve volt.

Ez a Groupon harmadik nyilvános jelentése a tőzsdére lépése óta. Eddig nem sikerült olyan jelentést kiadni, mellyel elégedettek lettek volna a befektetők. A Groupon várakozása a következő negyedre alacsonynak mondható, 580 és 620 millió dollár közötti bevételre számítanak, ami 45 és 65 millió dolláros működési nyereséget jelenthet. Mindkét előrejelzés kisebb, mint amit a befektetők várnak.

A Grouponnak nincs szerencséje a jelentésekkel, első nyilvános jelentését, mely a tavalyi utolsó negyedévről szólt néhány hónappal a kiadás után megváltoztatták. Elismerték, hogy meggyengült anyagi helyzetük. A hírre vizsgálódni kezdett az amerikai tőzsdefelügyelet, a részvények árfolyama pedig mélyrepülésbe kezdett. Tavaszra elértünk odáig, hogy a Groupon kevesebbet ért, mint amennyit a Google ajánlott érte még a felívelő korszakban. Akkor azonban a Groupon úgy gondolta, inkább egyedült boldogul.  • Hírek
  • Bankszámla