Mehet a kávé a billentyűzetre

2012.08.23. 16:30

A tisztaságmániások nem képeznek külön célcsoportot a kütyü-rajongókon belül, de a Logitech új billentyűzete mégis hiánypótlónak mondható. Elvégre korábbi kutatások már kimutatták, hogy egy átlagos billentyűzeten ötször annyi baktérium tanyázik, mint egy vécédeszkán, így már egy email megírása is frontális támadást indít a személyi higiénia ellen. A Logitech klaviatúráját azonban úgy alakították ki, hogy ellenálló legyen a bő vízzel szemben is, így sokkal könnyebb tisztán tartani, mint a hagyományos billentyűzeteket.

A K310-es típusjelű billentyűzetet leönthetjük kávéval vagy sörrel, akkor sem lesz semmi baja, ráadásul egy kád vízben is kimoshatjuk, mivel közel harminc centiméterig vízálló a szerkezet. Az oldalán elvezető nyílásokat helyeztek el; a billentyűk alá szoruló por és piszok így egy alapos mosással eltávolítható, és nem szorul a periféria belsejébe. A K310-essel kapcsolatban az egyetlen megkötés, hogy ne tegyük mosogatógépbe, ötven Celsius foknál melegebb vízbe, és ne áztassuk el az USB csatlakozóját mosáskor – az ugyanis nem vízálló.

A billentyűzet egyébként is strapabíró perifériának mondható, a Logitech szerint a billentyűk ötmillió leütést is kibírnak, ráadásul a lézeres nyomás és az ultraibolyafény-kezelés miatt a karakterek sem halványulnak el rajta. Az eszközt egyelőre csak az Egyesült Államokban forgalmazzák, ahol negyven dollárért lehet megvásárolni.  • Tippek
  • Babaváró hitel