A Sony is beszáll a 4K-őrületbe

2012.08.29. 18:29 Módosítva: 2012.08.29. 18:29

Az LG után a tévégyártás másik óriása, a Sony is sietett bemutatni a saját 4K felbontású készülékét. A 84 hüvelykes (213 centi) képátlójú XBR-84X900 karácsonykor érkezik, és a cég legnagyobb és legmodernebb tévéje lesz. Ezzel a modellel száll be a Sony a körvonalazódó 4K-háborúba, ez a felbontás lehet az új őrület a HD után.

A 4K függőlegesen és vízszintesen is kétszer annyi képpontból állítja össze a képet, mint a hagyományos, 1080p felbontású HD tévék, vagyis a 3840*2160-as képen négyszer annyi pixel van, mint amit a mai legjobb hdtv-k meg tudnak jeleníteni. Ez nem csak még élesebb és részletgazdagabb képet jelent, de a nagy felbontású passzív 3d-s megjelenítést is segíti, ahol a jobb és bal szemnek szánt kép valójában egyszerre jelenik meg a képernyőn, és így feleződik a felbontásuk a 2d-s képhez képest.

A Sony tévészörnye csak a második legnagyobb, széles körben elérhető tévé lesz a megjelenésekor, a Sharp ugyanis már 90 hüvelykes képátlónál (228 centi) jár, igaz csak 1080p-s hagyományos hd felbontással.

A 4K felbontású tévék kritikusai szerint az egész csak egy kétségbeesett marketinges akció a hanyatló tévépiac felfrissítésére, és a gyakorlatban alig-alig létező 4K-s tartalom híján tökéletesen értelmetlen az ilyen tévék beszerzése, hiszen azok csak különféle képmanipuláló trükkökkel húzzák fel nagyobb felbontásúra a hd képet.

Az XBR-84X900 árát egyelőre nem árulta el a Sony, a pletykák 25 ezer euróról (7 millió forint) szólnak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!



  • Eladnék
  • Bankszámla