Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
2 °C
7 °C

Vírusirtó céget vett a Google

2012.09.10. 11:59

A keresőóriás Google fokozott védelmet akar nyújtani a felhasználóinak, ezért nemrég felvásárolta a VirusTotal nevű infóbiztonsági céget. A VirusTotal egyik ingyenes szolgáltatása a gyanús fájlok és weboldalak elemzése, amely segít felderíteni a kártékony vírusokat, trójaikat és férgeket. A Google egyébként régóta együtt dolgozott a céggel.

Rossz hír ez az online bűnözőknek, mert a felvásárlás garancia arra, hogy a VirusTotal folyatosan, és feltehetően még gyorsabban fejleszti majd az ellenük bevethető eszözöket. A Google infrastruktúrája biztosítja, hogy ezek az eszközök mindig elérhetők legyenek.

A bejelentés alapján a VirusTotal továbbra is a keresőcégtől függetlenül működik majd, és fenntartja kapcsolatait a többi vírusirtó céggel, azok szakértőivel. A vállalat egyébként számos alkalmazást kiadott már, például különféle böngészőkbe beépülő kiterjesztéseket.

A Google idén vezette be a Bouncer nevű védelmi eszközét, amely automatizált elemzéseket végez el a Google Play szoftverbolt (a korábbi Android Market) kínálatában, káros programok után kutatva. A Bouncer nemcsak a korábbi és a jelenleg letölthető appokat vizsgálja meg, hanem igyekszik távol tartani a szoftverbolttól azokat a fejlesztőket is, akik korábban káros, vagy legalábbis biztonsági szempontból gyanús appokat tettek közzé.  • Vennék
  • Bankszámla