Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Az Apple már elkezdte a revíziót

2012.09.24. 11:34

Múlt héten összegyűjtöttük az Apple Maps legviccesebb külföldi hibáit, és egyben arra kértük olvasóinkat, küldjék be, ha hasonlót találnak a térkép magyar részén. Nem kellett csalódnunk: Magyarország területe is hemzseg a hibáktól. Az Apple persze nem tétlenkedik: a felhőalapú szolgáltatást folyamatosan fejlesztik, így az is előfordulhat, hogy a cikkünkben összegyűjtött bakik már nem léteznek a valóságban.

A térképet nézegetve felmerült, hogy a magyar részt esetleg Sub Bass Monster szponzorálta, ugyanis Veszprém a rapper születési helyére, Gyulafirátótra került, de az oda tartók még így is jobban jártak, mint a hajmáskériek, akik egy lőtér közepén találják magukat. Az autósoknak is biztos okoz néhány bosszús percet az új termék: az amerikai cég bizakodó, az M0-s befejezetlen szakasza náluk például már elkészült. A navigációt használók azt is megtudhatják, hogy újabban minden út Érdre vezet: a célba éréskor a program büszkén közli: „Megérdezett".

A sok hátrány mellett egy örvendetes kezdeményezést is felfedezhetünk az Apple Mapsen: szemben a rivális Google termékével, itt figyeltek a határon túli magyar településekre: a megfelelő lokalizációt beállítva a felvidéki települések magyar neveit is elolvashatjuk zárójelben, sőt, némi revíziós törekvés is megfigyelhető: Nyitrabánya például elsősorban magyarul és csak zárójelben van szlovákul feltüntetve. Üröm az örömben, hogy a szlovák nyelvet beállítva a magyar területre eső Komárom és a jelenleg Szlovákiában található Révkomárom egységesen a Komárno nevet kapta.

Volt Google-alkalmazottak fejlesztik

A Techcrunch belső forrása szerint a Google Street View-n dolgozó csapata egy idő után a belső navigációra kellett, hogy koncentráljon, ami már jóval unalmasabb feladat volt, mint az utcanézet fejlesztése, ezért az Apple viszonylag könnyen átcsábította a térképszakértőket saját megoldásának fejlesztéséhez.

A Google sem tétlenkedett, miközben az egész internet a konkurens térképén röhög, kiszivárogtatták, hogy a Google Mapsen összesen 7100 emeber dolgozik. A BGR szerint ebből 1100 teljes állásban csak a térképpel foglalkozik, hatezren pedig a kapcsolódó szolgáltatásokra koncentrálnak, például az utcanézetre, a repülőgépekkel készített felvételekre, illetve kézi rajzolással és listák módosításával javítják a térképet.  • Vennék
  • Hírek